Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

Tijdens het Aardbewoners Festival staat het complete terrein van ARTIS in het teken van ontdekken, ervaren en doen. Voor iedereen die meer wil begrijpen of zijn, haar of diens plek in het grote geheel, kan er genieten van de programmering. Er zijn lezingen, workshops, interactieve installaties, muziek- en theatervoorstellingen, maar er is ook volop genot voor kinderen of bijvoorbeeld foodies.

Avondklanken

Doordeweeks is er in het ARTIS-Planetarium een reeks Avondklanken waar een groep positieve toekomstdenkers meer vertellen over hoe de mens de relatie tot de natuurlijke wereld kan herstellen en hoe het mogelijk is om naar een gezonde aarde toe te werken voor iedereen. In het planetarium staan onder meer Marjolijn van Heemstra, Waldemar Torenstra en Jeremy Lent op het podium om hierover te vertellen.

Diner van de toekomst

Tijdens een bijzonder diner van de toekomst op het ARTISplein zullen sterrenchef Emile van der Staak en Freddy Tratlehner van de Jeugd van Tegenwoordig antwoord geven op de vraag hoe we kunnen blijven eten binnen de veranderende grenzen van de planeet. Feit is dat de mens dagelijks ongeveer tweehonderd voedselkeuzes maakt die allemaal hun eigen impact hebben op de aarde. Van der Staak en Tratlehner koken tijdens het Aardbewoner Festival drie dagen lang plantaardige diners onder de noemer ‘De heruitvinding van ons eten’.

Meer weten over het uitgebreide programma van het ARTIS Aardbewoner Festival? Alle informatie erover vind je hier.

Afbeelding: Rondleiding in ARTIS-Park, Foto ARTIS, Samuel van Leeuwen