Nieuwste attractie in pretpark De Waarbeek bijna klaar

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
Als je denkt aan attractiepark De Waarbeek denk je snel aan nostalgie en ouds genieten. Maar ook dit pretpark blijft continue vernieuwen. Zo gaan op 1 juni de poorten open van hun nieuwste attractie. Het thema ervan is 'schildpadden', meldt Tubantia.

Deze attractie, in de volksmond ook wel de turtle train, is bijna klaar voor gebruik. Volgens het hoofd entertainment, Maikel Rutgers, wordt de laatste hand op de attractie gelegd. Bezoekers die tussen nu en 1 juni, de openingsdatum van de attractie, langskomen in het pretpark kunnen al zien hoe deze eruit komt te zien.

Honderd jaar Waarbeek

Het thema van de attractie is dus schildpadden. In Mason’s Beestenboel kunnen bezoekers een rondje rijden in wagentjes met de vorm van schildpadden. Er is een speciaal parcours gebouwd voor de attractie.

De opening van de attractie wordt getimed met het 100-jarig jubileum van De Waarbeek, op 1 juni. Volgens Rutgers het perfecte moment om de attractie te introduceren. Naast de opening van de nieuwe attractie zijn er dan overigens ook allerlei andere activiteiten in het park te beleven. “Bezoekers kunnen terecht bij een speciaal snoepjesbuffet en kinderen mogen zich de hele dag laten schminken”, aldus Rutgers.

Familie Festival

Toen het attractiepark eind maart haar deuren opende voor het nieuwe seizoen was er al ruimte gemaakt voor twee nieuwe attracties: Pelle’s Zweefmolen en Twekky’s Dierenmolen. Die eerste was al langer te bezoeken, maar werd onbruikbaar toen er tijdens een storm een conifeer op de zweefmolen viel.

Dit hele seizoen staat in het teken van het jubileum van het pretpark. Op 13 en 14 juli vindt het grote Familie Festival plaats. Dan treden onder andere De Alpenzusjes op en komt Snollebollekes langs.