Decorstukken Danse Macabre in Efteling aangekomen

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
4 min
De Efteling heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de komst van de eerste decorstukken voor de attractie Danse Macabre. Deze griezelige attractie, die eind 2024 haar deuren zal openen, heeft onlangs verschillende imposante beelden ontvangen. Deze beelden geven alvast een voorproefje van de sfeer en stijl van de nieuwe attractie, zo meldt Looopings.

De nieuwe beelden, die afgelopen week in het park aankwamen, zijn geïnspireerd op het thema van Danse Macabre. Het betreft onder andere een rij van zes grote beelden die sinistere en spookachtige figuren voorstellen. Deze figuren, een interpretatie van de traditionele 'dodendans', zullen een belangrijk onderdeel vormen van de decoratie rondom de attractie. De ontwerpen komen van de hand van ontwerpers van de Efteling, die nauwgezet hebben gewerkt aan het creëren van een angstaanjagende en meeslepende omgeving.

Locatie en opbouw

De beelden zijn geplaatst in een nieuw themagebied, dat specifiek is ontworpen voor Danse Macabre. Dit gebied bevindt zich op de plek van de voormalige attractie Spookslot, die in 2022 is gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwe attractie. De opbouw van het themagebied is in volle gang en de komst van de beelden markeert een belangrijke fase in de constructie.

Beleving en verwachting

Danse Macabre belooft een unieke beleving te worden voor de bezoekers van de Efteling. Met een combinatie van innovatieve technologie en traditionele storytelling, wil de Efteling een onvergetelijke ervaring creëren die zowel jong als oud zal aanspreken. De toevoeging van de beelden helpt om de verwachte griezelige sfeer en de diepgang van het thema te benadrukken.

Opening

De officiële opening van Danse Macabre staat gepland voor eind 2024. Tot die tijd kunnen bezoekers de voortgang van de bouw op de voet volgen, onder andere via updates van de Efteling en enthousiaste fans die de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. De anticipatie groeit, en met de aankomst van deze eerste decorstukken is de weg naar een nieuwe iconische attractie weer een stap dichterbij gekomen.