Kunstdoolhof Doloris in Utrecht geopend

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Afgelopen vrijdag werd het nieuwe kunstdoolhof Doloris Anoma Maze in Utrecht geopend. Het sluip-door-kruip-door doolhof stippelt een route uit langs 70 kamers, die zijn ingericht door lokale kunstenaars. Dat meldt DUIC.

Alle apparaten worden voor de start ingeleverd. Je gaat zonder telefoon en zelfs zonder horloge het labyrint in. Dat doet het doolhof zodat je geen beelden van het doolhof naar buiten kunt brengen. De inhoud blijft geheim zodat het ook echt een ontdekkingsreis is. Volgens de initiatiefnemer Joep van Gorp kunnen bezoekers alleen ondergedompeld worden in een nieuwe wereld “als je nog niet weet waar je precies instapt en dat je geen besef van tijd hebt.”

Toegankelijkheid

Helaas kunnen niet alle mensen het doolhof bezoeken. Omdat er veel moet worden geklommen en gekropen is het niet de ideale attractie voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook mensen die claustrofobisch zijn of een angststoornis hebben wordt het toch afgeraden om het doolhof te bezoeken. Bezoekers reserveren vooraf een tijdvak, met een entreeprijs van 25 tot 29 euro.