Dierenwelzijn bij Mondo Verde meer in geding dan gedacht

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Themapark Muno Verde in Limburg wordt verder aan de schandpaal genageld. Dierenrechtenorganisatie Bite Back heeft een rapport uitgebracht met alle misstanden die zich voordoen in de het dierenpark. Dat rapport telt maar liefst 62 pagina’s, meldt Looopings

Eind vorig jaar publiceerde de dierenrechtenorganisatie via Looopings foto’s van de dierentuin in Landgraaf waarop te zien is hoe de dierenverblijven eruit zien. Na kamervragen van de PvdD constateerde ook de minister van LNV dat er sprake is van een aantal overtredingen.

Een aantal dieren werd zonder vergunning gehouden en ook werd er niet voldaan aan de regels omtrent dierenwelzijn en veiligheid. Bite Back vervolgde het onderzoek, onder meer door gesprekken te voeren met oud-medewerkers.

‘Dwangmatige bewegingen’

De dierenrechtenorganisatie constateerde naar eigen zeggen ‘dwangmatige bewegingen’ van een aantal diersoorten, wat vak voorkomt uit verveling en stress. Ook zouden de verblijven te klein zijn.

Dieren verblijven in hokken naast attracties die luide geluiden maken. Een reactie van het management van Mondo Verde waarom leeuwen naast de botsauto’s verblijven luidde dat het ‘leuker en gezelliger’ is voor de leeuwen, want ‘dan horen ze nog eens wat’. Dit was overigens een opmerking van een tijdje geleden: volgens Looopings krijgen zij al voor een langere periode geen reactie van Mondo Verde op vragen.