Zwemkasteel Nienoord gaat na verduurzaming weer open

Door Nationale Recreatiegids
1 min
Vanaf maandag 17 juni kunnen bezoekers van Landgoed Nienoord in Leek weer een duik nemen in het Zwemkasteel. Deze is na een periode van twaalf weken verduurzaamd en bijna helemaal van het gas. Dit was een grote wens van zowel Stichting Landgoed Nienoord als de gemeente Westerkwartier, de eigenaar van het Zwemkasteel. Dat meldt Landgoed Nienoord.

Het Zwemkasteel is getransformeerd naar een milieuvriendelijke faciliteit die nu gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen. Essent moet de omschakeling nog maken in de traforuimtes, en dan is het Zwemkasteel volledig van het gas af. Er wordt straks veel minder energie gebruikt waarvan een deel zelf opgewekt door zonnepanelen.

Vanaf maandag 17 juni is Zwemkasteel Nienoord (als alles volgens planning verloopt) weer toegankelijk voor iedereen. Voor zwemplezier, zwemlessen, sport of ter ontspanning, naast het overdekte recreatiebad en 25-meterbad is ook het verwarmde buitenbad geopend, met de grote glijbaan, het overzichtelijke peuterbad en de zonneweide.

Afbeelding: Zwemkasteel Nienoord