Jubilerend Attractiepark De Waarbeek ontvangt onderscheiding en opent nieuwe attractie

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Dit jaar is het groot feest in Attractiepark De Waarbeek in Hengelo. Het pretpark bestaat namelijk honderd jaar. Afgelopen weekend precies honderd jaar. Het werd gevierd met de officiële opening van een nieuwe attractie: Mason’s Beestenboel. Daarnaast werd De Waarbeek afgelopen weekend geëerd met een zilveren erepenning van de stad Hengelo, meldt 1Twente.

Tijdens het jubileumweekend van De Waarbeek was wethouder Gerard Gerrits naar het pretpark gekomen om de zilveren erepenning aan directeur Kevin Moespot te overhandigen. Er waren tientallen gegadigden bij het feest. De wethouder benadrukte volgens Pretwerk de maatschappelijke impact en betrokkenheid van het pretpark bij de lokale gemeenschap.

Nieuwe attracties

Dit gebeurde bij de opening van de nieuwe attractie in het park: Mason’s Beestenboel. In deze attractie rijden bezoekers een rondje in wagens met de vorm van schildpadden. Die rijden langs allerlei boerentaferelen, zoals een varken op een huifkar of een boer met een marktkraampje.

Eerder dit jaar opende De Waarbeek al twee andere attracties: Pelle’s Zweefmolen en Twekky’s Dierenmolen. Die eerste stond al langer in het park, maar moest vernieuwd worden nadat het werd beschadigd tijdens een storm.

Het hele seizoen viert De Waarbeek feest. Zo is er op 13 en 14 juli het Familie Festival, met optredens van onder andere De Alpenzusjes en Snollebollekes.