Nieuwe eigenaar van attractiepark Mini Mundi belooft beterschap na verwaarlozing

Door Johanne Levinsky
2 min
De afgelopen jaren zijn de miniaturen in attractiepark Mini Mundi in Middelburg flink verwaarloosd, waardoor de Sardijntoren vol groene aanslag zat, er geen publiek meer kwam bij muziekoptredens en huisje kapotte ramen hadden. Gasten hebben er flink wat negatieve recensies over geschreven en klagen over totale verwaarlozing van een leuk concept. De nieuwe eigenaar van het park belooft beterschap en zegt dat Mini Mundi in juli weer helemaal bij de tijd is. Over de indoor speeltuin zijn gasten overigens wel te spreken. Dit meldt Omroep Zeeland. 

“Alles zag er meteen al oud, kapot, verwaarloosd uit”, “Matig Mundi, Miniatuur Walcheren is duidelijk totaal verwaarloosd”, “Leuk concept, maar prijzig en verouderd”, zo is te lezen in enkele recensie. De nieuwe eigenaar is hiervan op de hoogte, maar zegt druk bezig zijn met het opknappen van het attractiepark. Bij de ingang van Mini Mundi krijgen bezoekers te horen dat er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden, waardoor niet alle miniaturen op hun plek staan. De website vermeldt dit niet.

Erfgoed Zeeland 'geraakt'

Erfgoed Zeeland is inmiddels op de hoogte gesteld van de situatie in Mini Mundi en zegt het spijtig te vinden dat het park in verval is geraakt. Marc Kockon van de organisatie kan enkel gissen wat er is gebeurd, omdat ook Erfgoed Zeeland niet heeft gesproken met de organisatie.