Nauwere samenwerking Efteling en politie vereeuwigd in speciale tegel

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Op woensdag 5 juni hebben de Efteling en de politie hun intensieve samenwerking bekrachtigd met de onthulling van een speciale tegel in het park. De tegel symboliseert de wederzijdse waardering en het vertrouwen tussen de betrokken partijen, die gezamenlijk streven naar een veilige en gastvrije omgeving voor alle bezoekers, meldt de politie.

De samenwerking tussen de Efteling en de politie bestaat al jaren, maar is recentelijk verder versterkt. Dit is met name zichtbaar in het laagdrempelige contact tussen het politieteam en de beveiligers, maar ook in het optreden tijdens sporadische incidenten. De gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot een nog veiliger park, waar alle bezoekers een gezellige dag kunnen hebben.

Blauwe tegel

Om deze versterkte samenwerking te vieren is de Blauwe Tegel afgelopen woensdag onthuld in het pretpark in Kaatsheuvel. Manager Integrale Veiligheid, Maikel Kruis: ”De veiligheid van onze gasten en medewerkers heeft altijd de hoogste prioriteit. De samenwerking met de politie maakt dat we hierin steeds weer stappen vooruit kunnen zetten. Deze tegel symboliseert onze gedeelde inzet hiervoor en het vertrouwen dat we in elkaar hebben.”

Ook burgemeester Hanne van Aart benadrukt het belang van deze samenwerking: “De Efteling is een belangrijk onderdeel van onze gemeenschap en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. De nauwe samenwerking tussen de Efteling en de politie zorgt ervoor dat we kunnen zorgen voor een veilige en gastvrije omgeving, niet alleen binnen het park maar ook in de omliggende gebieden. 

Foto: Politie Nederland