GroenLinks Haarlem geïnspireerd door groen Frans pretpark

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Raadslid Melissa Oosterbroek van de gemeente Haarlem was onlangs in Frankrijk, waar zij het ecologische pretpark Terra Botanica bezocht. Dit groene pretpark was inspiratie voor haar om een voorstel in te dienen een soortgelijk pretpark in Haarlem te bouwen. Als het aan haar ligt is dit concept inspiratie voor Spaarnwoude Park, meldt Haarlems Dagblad. 

Terra Botanica is een groen pretpark in Angers, in het westen van Frankrijk. Haarlem heeft een zogeheten zusterverbond met de stad. In het pretpark worden attracties gecombineerd met groen en natuur. Jaarlijks ontvangt het pretpark een half miljoen bezoekers. “Een must see”, noemt Oosterbroek het.

Groen pretpark in Haarlem

Het bezoek aan Terra Botanica heeft Oosterbroek geïnspireerd om een verzoek in te dienen voor een pretpark in Haarlem met een soortgelijke opzet. Zij denkt dat het mogelijk is om deze in de hoofdstad van Noord-Holland te realiseren. Hoe ze dat wil doen werd niet duidelijk.

Daarnaast staat de financiële situatie van het recreatieschap Spaarnwoude er niet al te rooskleurig bij. Ook is er geen verwachting dat er de komende tijd een inkomensstijging zal zijn. 

Foto: Terra Botanica in Angers