Diergaarde Blijdorp doet wegwerpbekers in de ban

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Vanaf halverwege juni gaat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam geen wegwerpbekers meer gebruiken op de to go locaties. Alle warme en koude dranken worden vanaf dan geserveerd in statiegeldbekers, die je na gebruik kunt inleveren bij speciale machines, meldt Havenloods.

Hiermee komt er een einde aan de Single Use Plastics (ook wel SUP’s genoemd) voor dranken in de Rotterdamse dierentuin. Deze wegwerpplastics zijn een grote vervuiler van zeeën en andere wateren. De Europese Unie heeft vorig jaar regels ingevoerd die het gebruik van SUP’s sinds dit jaar grotendeels aan banden legt.

Speciale bekers

De dierentuin serveert de dranken nu in speciale bekers, met een print van dieren uit de dierentuin. Wanneer je het drankje hebt genuttigd, kun je deze inleveren bij speciale automaten. Het statiegeld bedraagt 1,25 euro. Je kunt ervoor kiezen om dit via een Tikkie terug te krijgen, maar je kunt het ook doneren aan Roffa Reefs, een goed doel dat zich inzet voor het behoud van koraalriffen voor de kust van de Antillen. Het is overigens ook mogelijk om hier PET flesjes en blikjes in te leveren. 

Afbeelding ter illustratie