Kan een nieuwe locatie de kermis in Nibbixwoud redden?

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Een aantal jaren geleden stopte de kermis in Nibbixwoud vanwege tegenvallende bezoekerscijfers. De mogelijke oorzaak daarvan was de locatie op het parkeerterrein van sportcomplex De Dres. Daarom heeft de kermisorganisatie hernieuwde hoop, met een kermis op een nieuwe locatie, in het hart van Nibbixwoud, meldt NH Nieuws.

Herman op den Kelder is de initiatiefnemer van de kermis in Nibbixwoud. Hij heeft er wel begrip voor waarom de kermis zeven jaar geleden naar het sportcomplex verhuisde. Dit is volgens hem een stuk makkelijker te beveiligen doordat het gaat om een afgesloten terrein. Het zat de bezoekersaantallen wel in de weg.

Botsauto-exploitant John van Dam vertelt dat de eerste twee jaren nog goed verliepen, maar daarna de bezoekersaantallen terugliepen. Hij stelt dat ze vorig jaar niet eens quitte konden spelen.

Bijna gestopt

Het leidde bijna tot een laatste editie van de kermis in Nibbixwoud. Om dit te voorkomen kwamen bewoners Herman op den Kelder en compagnon André Kok in actie. Zij gingen zich hardmaken voor de terugkeer van de kermis in de dorpskern.

En met succes: zelfs de directe buren van de kermis zijn blij dat deze terugkomt in het centrum van het dorp. Of de locatie inderdaad ervoor zorgt dat de kermis weer rendabel is, moet blijken na dinsdag, de laatste dag van de kermis.