Kermis Lelystad gaat niet door: vergunningaanvraag ‘niet realistisch’

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Voor het tweede jaar op rij gaat de kermis op De Meent in Lelystad niet door. De vergunning die werd ingediend bleek ‘niet realistisch’, aldus de gemeente. Wat er dan precies niet realistisch was aan de aanvraag, dat wil de gemeente niet kwijt, meldt Omroep Flevoland.

Het bericht op sociale media dit voorjaar van de kermis blijkt uiteindelijk toch niet waar. Toen kondigde de kermis op De Meent deze zomer weer zou terugkeren. Die zou plaatsvinden van 31 juli tot en met 8 augustus, aldus kermis.nu.

De gemeente heeft het echter een halt toegeroepen. Die is sinds april al in gesprek met de ondernemer, aangezien er gegevens zouden ontbreken in de vergunningsaanvraag. Die gegevens zouden niet zijn verstrekt, en de aanvraag werd ‘buiten behandeling gesteld’. De ondernemer reageert niet op vragen van Omroep Flevoland.

Geen andere partijen

Om toch een kermis te kunnen organiseren was het voor andere partijen mogelijk om zich te melden, zodat er alsnog een zomer- of najaarskermis zou zijn. Niemand meldde zich. Dus wordt er gezocht naar een exploitant voor de zomer van 2025.

Vroeger werden er jaarlijks maar liefst drie kermissen per jaar georganiseerd op De Meent. De laatste keer dat er een kermis plaatsvond was in augustus 2022. Vorig jaar gingen er geen kermissen door, want toen ging het ook al fout met de aanvraag van een vergunning ervoor.