Volop waterpret met educatief tintje in DierenPark Amersfoort

Door Nationale Recreatiegids
3 min
DierenPark Amersfoort organiseert tijdens de zomervakantie het evenement Waterpret! Een evenement waar kinderen hun lol niet op kunnen en heerlijk kunnen genieten van speelfonteinen, spetterspellen en een watertocht. Dit meldt DierenPark Amersfoort. 

De watertocht, spetterspellen in de Bosbeek en speelfonteinen zijn niet nieuw, maar komen dit jaar verbeterd en verfijnd terug. Ook zijn de spelletjes educatief. De Watertocht leert kinderen bijvoorbeeld over het belang van water voor planten, dieren en mensen.

Duurzaam watergebruik

Bezoekers krijgen ook een douchetimer van waterbedrijf Vitens mee naar huis om het bewustzijn rondom duurzaam watergebruik te vergroten. Tijdens het waterspel staan kinderen rond een watertafel om planten, dieren en mensen van genoeg water te voorzien. Ook kunnen kinderen deelnemen aan de challenge om zoveel mogelijk afval uit stromend water te halen. “Naast dat kinderen er een heleboel van opsteken, beleven zij vooral veel waterplezier”, aldus projectleider Hylke Steggerda.

Klimmen en klauteren

Maar er is nog veel meer te beleven. Zo kan er in het bos geklommen en geklauterd worden, gaat de fietsboot over de Expeditie-rivier en kunnen bezoekers natuurlijk volop dieren ontmoeten aan de waterkant. Onmisbare spetterlocaties zijn de Bosbeek en het Trekvlot in het Snavelrijk.

Het evenement Waterpret! is van 6 juli tot en met 1 september te bezoeken in DierenPark Amersfoort