Na maandenlange onderhoudsbeurt is de wildwaterbaan Piraña weer open

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Afgelopen vrijdag is na bijna acht maanden onderhoud de wildwaterbaan Piraña in de Efteling weer geopend voor publiek. Dit was een dag eerder dan gepland. Die dag stond de wildwaterbaan vrijdag kort stil, maar opende dezelfde dag weer. Nu is de waterattractie weer écht te bezoeken, meldt de Efteling.

Sinds november 2023 is er gewerkt aan het onderhoud en vernieuwen van de wildwaterbaan Piraña. Er zijn flink wat decor- en waterelementen aan veranderd.

Zo zijn de rotsen langs de waterbaan vervangen voor nieuwe rotsen die beter aansluiten bij de wereld van de Piraña. Minder zichtbare vernieuwingen waren overigens de grootste uitdaging bij het onderhoud. De pompinstallatie, die zo’n 5.000 liter water per seconde rondpompt, moest worden vervangen en de besturingskasten en bijbehorende leidingen, kabels en noodverlichting zijn vernieuwd. Er branden nu Ledlampen en er zijn nieuwe speakers en camera’s opgehangen. Ook heeft de buitengevel een nieuw likje verf gekregen en is het groen rondom de attractie vernieuwd.

Wild water

In de vernieuwd wildwaterbaan komt het water ‘echt van alle kanten op je af’. De nieuwe watergoden spuwen water en vervolgens lijkt het alsof er pijlen van water op je worden afgevuurd. Fijne verkoeling voor in de zomer!

Na de eerste waterval duik je met de boot de golven in en spuit een waterspuwende slang een grote waterstraal de lucht in. Vervolgens vaar je onder een half afgebroken en lekkend aquaduct door, waar het water recht in de boot stroomt. In de bocht erna versperren twee Inca-beelden de doorgang met een muur van water. Interessant is dat de hoeveelheid water wordt aangepast aan het seizoen en de temperatuur. Zo wordt je dus kletsnat in de zomer, maar blijf je in de winter een stuk droger.

Foto: Efteling