Demonstranten verzamelden zich voor Limburgse Mondo Verde

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
Zondagmiddag werden bezoekers van het Limburgse attractiepark Mondo Verde verwelkomd door een tientallen leden van dierenrechtenorganisaties. Zij waren aan het demonstreren voor de ingang van het park en spraken bezoekers aan om hun bezoek aan het park te heroverwegen, meldt 1Limburg.

Volgens de demonstranten worden de dieren in het attractiepark niet goed behandeld. Mondo Verde is al eerder in opspraak gekomen, nadat dierenrechtenorganisatie Bite Back een rapport uitbracht met misstanden in het park. Tijdens de demonstratie afgelopen zondag waren ze onder andere leuzen als ‘laat de leeuw niet in zijn kooitje staan’ aan het zingen.

Maatregelen blijven uit

Nadat het rapport van Bite Back is gepubliceerd, zijn er geen maatregelen getroffen om de misstanden in het park aan te pakken. “Vandaar dat wij ons genoodzaakt voelen om vandaag hier te staan”, zegt Raymond Olivers van Bite Back Nederland.

Verblijven

Eén van de misstanden waar de dierenrechtenorganisatie naar verwijst zijn de kooien waar de dieren in verblijven. Die zouden volgens de organisatie te klein zijn, waardoor de dieren onnatuurlijk en apathisch gedrag zouden vertonen. Daarom stond Ernst Oosterwaal van Partij voor de dieren bij de ingang folders uit te delen. Hij vindt dat het nergens op slaan dat dieren en attracties worden gecombineerd: “Omdat ze gek worden van de herrie en te weinig ruimte hebben.” De dieren vertonen volgens Olivers ‘ernstige tekenen van stress en verveling’. Ook stelt hij dat de dieren onder omstandigheden worden gehouden die in Nederland niet zijn toegestaan.

Bewustzijn

De activisten staan er vooralsnog om bewustzijn te creëren. Volgens Oosterwaal lijkt het erop alsof de flyers hierbij helpen. Daarnaast lobbyt de partij voor het ondertekenen van een petitie, die een fokverbod en overplaatsing van de dieren moet bewerkstelligen.