Nieuw Rotterdam gedeelte nu te zien in Madurodam

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Op maandag is een nieuw gedeelte van Rotterdam feestelijk geopend in miniatuurwereld Madurodam. Met de toevoeging is het nu ook mogelijk om hier onder andere de iconische kubushuizen, het Depot en de Markthal te beschouwen, meldt Madurodam.

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, opende feestelijk het nieuwe gedeelte in Madurodam. Tijdens de opening was er tijd voor een presentatie over de totstandkoming van de miniaturen, gevolgd door de onthulling en een borrel.

Rotterdamse iconen

Vanaf maandag kunnen bezoekers van Madurodam verschillende Rotterdamse iconen zien. Onder andere modellen van De Rotterdam, de Markthal, het Depot van Boijmans, de Erasmusbrug, de Euromast en meer gebouwen staan in miniatuurvorm in het park.

Verborgen interactie

In de Rotterdamse gebouwen zitten een aantal interactieve elementen verstopt waar bezoekers naar op zoek kunnen gaan. Zo is er een abseiler op de Euromast te zien. Ook heeft Madurodam ergens in het park het Rotterdamse olifantje Olli verstopt. Kijk je naar De Rotterdam, dan zie je hoe glazenwassers bezig zijn de ramen te lappen.