Uitzichttoren bij Binnenhof officieel geopend

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Sinds woensdag is er een nieuwe trekpleister in Den Haag. In mei werd bekend dat er een 28 meter hoge uitkijktoren bij het Binnenhof kwam te staan. Deze is nu officieel geopend. Het is een kleine klim om te top te bereiken, maar dan heb je wel een mooi uitzicht over de hele stad.

De pas aangetreden minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening was bij de opening aanwezig. Zij denkt dat er veel toeristen naar de uitkijktoren zullen komen. “Dat gaat een positief effect geven voor de ondernemers hier in de Haagse binnenstad. Want laten we met zijn allen vaststellen wat een ongelooflijk bijzondere plek dit is.”

De nieuwe blikvanger is gebouwd in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf en ontworpen om bezoekers ook tijdens de renovatie het Binnenhof op een unieke manier te laten zien. Naast de 800 jaar oude gebouwen en de geschiedenis van de stad zie je vanaf het uitkijkpunt ook de moderne stadsontwikkelingen in Den Haag.

Duinlandschap

Het uitzichtpunt is voorzien van informatieborden die de skyline van Den Haag beschrijven. Ook staan er weetjes op over het Binnenhof en de naaste omgeving. Op het dak van de bouwkeet op de Hofvijver ligt een bijzonder duinlandschap, een verrassend stukje natuur dat alleen vanaf het uitzichtpunt te zien is.

Een bezoekje aan de uitkijktoren is gratis. Deze is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur. Er is geen lift in de toren aanwezig, mensen met een lichamelijke beperking worden uitgenodigd om een kijkje te nemen in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie. Die staat vlak naast de uitkijktoren.

Foto: RVB / Bart Maat