Eerste ‘real life gaming park’ in Nederland komt naar Meppel

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
In plaats zombies die jou in een virtuele omgeving achtervolgen in een verlaten winkelcentrum, kun je dit straks in het echt doen. In het Drentse Meppel kan dat in een winkelcentrum. Nu heeft de onderneming achter het idee, Warrior Events, een geldbedrag binnengesleept om het eerste ‘real life gaming park’ van Nederland te realiseren, meldt RTV Drenthe.

Op dit moment zijn decorbouwers druk in de weer om het verlaten winkelcentrum om te toveren tot een speelparadijs. Er zijn veel ideeën voor het winkelcentrum. Initiatiefnemer Alita Smit vertelt aan RTV Drenthe dat er onder andere een geheime militaire basis, een apocalyptische supermarkt, bar en arena komen te staan. “Mensen kunnen hier straks levend Cluedo spelen.”

Groepsspellen in trek

Bij een zombiespel moeten deelnemers een vaccin vinden om een uitbraak te voorkomen. Terwijl zij zoeken worden ze achtervolgd door zombies. Het is één van de spellen die je in het winkelcentrum kunt doen.

Dit soort groepsspellen zijn volgende de ondernemer in trek. Niet alleen mensen uit heel Nederland, maar ook van over de grens komen naar het indoor speelparadijs.

September deel open

Het gaat volgens Smit om ‘serieuze decorbouwers’, die ook hebben gewerkt in Moviepark Germany en Europapark. Als het meezit is in september een deel af zodat er al bezoekers naar het speelpark kunnen komen.

Er zijn overigens al spellen te spelen in het winkelcentrum. Het bedrijf kreeg vorig jaar een vergunning voor twee jaar. “We wilden eerst zien hoe het zou gaan, ook vanwege de mensen die hier wonen en wat het teweeg zou brengen. Het gaat best goed.”

Het verzoek voor een verlenging van de vergunning ligt bij de gemeente. 

Afbeelding ter illustratie