Stortvloed aan boze reacties overbodig: gebedsruimtes uit jaarverslag Efteling

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Nadat de Efteling in haar jaarverslag van 2023 had opgenomen dat het gebedsruimtes in het attractiepark wilde inrichten, kreeg het pretpark op sociale media een flinke lading kritiek van boze bezoekers. Dat bleek achteraf voor niks, want nu zegt het Kaatsheuvelse attractiepark dat deze ruimtes er helemaal niet komen, meldt Brabants Dagblad. Ook is in het jaarverslag geen passage meer zichtbaar waarin de gebedsruimtes worden aangekondigd.

Waar in het jaarverslag werd vermeld dat er ‘in de toekomst geïnvesteerd gaat worden in gebedsruimtes’, is deze passage nu nergens meer te vinden. De zin in het jaarverslag leidde tot een enorme lading reacties op sociale media. Nu zegt een woordvoerder van de Efteling tegen Brabants Dagblad dat er ‘intern iets is misgegaan’.

Al aanwezig

Volgens de woordvoerder moest de aankondiging van deze ‘gebedsruimtes’ niet op deze manier naar buiten komen. Die zijn namelijk niet alleen voor mensen die willen bidden, maar ook voor overprikkelde gasten om tot rust te komen.

Overigens zijn er al soortgelijke ruimtes in het pretpark. Die zijn echter wat kleiner, bedoeld voor één persoon. “We willen met grotere stilteplekken meer comfort bieden”, stelt de woordvoerder. Het biedt dus plek voor zowel overprikkelde gasten als gasten die willen bidden, “van iedere religie”. Wanneer deze nieuwe stilteruimtes in de Efteling komen is nog niet duidelijk. 

Foto: Efteling