Attractiepark Drouwenerzand krijgt nieuwe eigenaren

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
Na dertig jaar is het tijd voor directeur van Drouwenerzand Attractiepark, Bert van der Linde, om het stokje over te dragen. Zijn dochter Janna Moespot-Van der Linde en schoonzoon Kevin Moespot nemen de taak van hem over. Zij hebben al enige ervaring met het runnen van een pretpark: sinds 2018 zijn ze al directeurs van De Waarbeek bij Hengelo, meldt RTV Drenthe. 

Van kinds af aan was Bert van der Linde al betrokken bij de attactiewereld. Hij vertelt dat hij vroeger al meehielp met het opbouwen van de kermis in het dorp waar hij opgroeide. “Daar beleefde ik eigenlijk nog meer lol dan de kermis zelf”, vertelt hij aan RTV Drenthe. Hij ging werken bij een bouwbedrijf, dat in de jaren ’90 Drouwenerzand overnam.

Het attractiepark staat er sinds 1956, en was oorspronkelijk een horecagelegenheid met een speeltuin. Toen het bouwbedrijf waar Van der Linde werkte de locatie overnam was het verloederd. In 1994 zette het bedrijf Drouwenerzand weer te koop. De koper: Van der Linde.

Opvallen

De uitdaging die de kersverse directeur te wachten stond was het opvallen tussen de andere pretparken die er al waren, en vaak al verder ontwikkeld waren. Veel budget was er ook niet. Dus moest Van der Linde op zoek naar een andere manier om zich te onderscheiden. Zo kwam hij op het idee van een all-in arrangement. Voor een vast bedrag kunnen bezoekers zoveel eten en drinken als zij willen.

Dit concept sloeg aan en het zorgde ervoor dat Drouwenerzand zich steeds verder op de kaart zette. Sommige jaren passeerde het pretpark de grens van 300.000 bezoekers. “De all-in formule was daarbij een onmisbare schakel.”

Stokje overdragen

Nu is Van der Linde 68 en is het tijd voor hem om de baan over te dragen aan de volgende generatie. Het park blijft in de familie met de overdracht aan zijn schoonzoon en dochter. Ondanks dat het en moeilijke beslissing was, stopt Van der Linde per 1 januari om met pensioen te gaan.

De nieuwe eigenaren hebben allerlei plannen. Zo willen ze meer aan thematisering gaan doen en staan er een een paar nieuwe attracties op het wenslijstje. Onder andere een wildwaterbaan en het vervangen van de achtbaan Jungle. Gezien de omvang van deze investering kan dat echter nog wel eventjes duren.

Foto: Drouwenerzand Attractiepark