Gezin geweigerd bij Efteling na ruzie met medewerkster

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Toen vrijdagmiddag een gezin de Efteling wilde bezoeken, ontstond er op de parkeerplaats een ruzie tussen twee dochter van het gezin en een medewerkster van het attractiepark. Daarbij werd ‘geduwd en getrokken’. Na de confrontatie mocht het gezin het pretpark niet meer in, meldt Omroep Brabant.

Voorafgaand aan de ruzie met de 21-jarige medewerkster was er al een woordenwisseling. Volgens een woordvoerder van de politie wilde de moeder, die de auto van het gezin bestuurde, de auto niet op de parkeerplaats maar langs de weg parkeren. Omdat daar pylonen staan, kon het gezin de auto daar eigenlijk niet parkeren. Toch probeerde die het door een aantal pylonen weg te zetten. Dit werd opgemerkt door de parkeerwacht en die sprak het gezin aan.

Ruzie

Daarna ontstond een woordenwisseling, die uitmondde in een ruzie. De twee dochters van het gezin stapten uit de auto en gingen een fysieke confrontatie aan met de Efteling-medewerkster. “Toen ontstond wat duw- en trekwerk.” De medewerkster zei dat het haar pijn deed. Na het incident stapten de vrouwen weer in de auto.

Het hele gezin werd vervolgens geweigerd door het park. De twee vrouwen zijn aangehouden door de politie, maar mochten na verhoor weer naar huis.