Op de boulevard in Egmond aan Zee staat weer een reuzenrad

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Niet alleen bezoekers die naar de boulevard van Egmond aan Zee komen, maar ook de uitbater is verheugd dat het reuzenrad na jaren afwezigheid weer terug is gekeerd. Vrijdagmiddag werd deze feestelijk geopend. De uitbater van het reuzenrad, Jan Vallentgoed, is blij dat hij, met alle moeite van dien, de attractie weer in zijn geboortedorp heeft staan. Dat meldt NH Nieuws.

De komende maand staat het Europa Rad weer op de plek waar het vroeger ook stond, op de boulevard van Egmond aan Zee. Het reuzenrad is al naar een flink aantal plekken in de wereld gereisd, waaronder Singapore. Sinds 2020 stond deze ook een aantal keren in Egmond aan Zee, behalve vorig jaar.

Iemand stond namelijk niet te wachten op het reuzenrad en maakte er bezwaar tegen. Die werd niet aangenomen en daarom stapte de bewoner naar de rechter. Hierdoor kwam de exploitant in een proces dat zo lang duurde, dat hij in 2023 het reuzenrad niet op tijd kon neerzetten.

Trekpleister

Aan dit proces is een einde gekomen en er werd geoordeeld dat Vallentgoed in zijn recht staat om de attractie op de boulevard te zetten. Sterker nog: zijn vergunning geldt voor de komende vijf zomers.

Volgens wethouder Ernest Briët, die de opening verzorgde van het reuzenrad, is het een belangrijke trekpleister voor de boulevard. “Mensen maken er foto’s van, zetten die sociale media en het gaat de wereld rond.”

Een andere bewoonster van het dorp is wel blij dat het reuzenrad er weer is. Zij vindt het een gezellige toevoeging aan het dorp en geniet van het uitzicht als ze een ritje maakt in het reuzenrad.

Het reuzenrad staat er nog tot 29 september.

Afbeelding ter illustratie