Deze maand zijn aantal attracties in Efteling gesloten

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Het zomerseizoen zit er op en de scholen zijn overal in het land weer begonnen. En wanneer scholen open gaan, sluiten attracties in de Efteling voor onderhoud. Wanneer je een bezoekje brengt aan het Kaatsheuvelse attractiepark moet je dus wel opletten welke er gesloten zijn. In september zijn een aantal grote attracties gesloten, meldt AD.

Momenteel is onder andere de watershow Aquanura gesloten. Dat duurt volgens de onderhoudspagina van het pretpark tot en met 15 november. De show krijgt nieuwe effecten, om aan te sluiten bij de klimaatdoelen van de Efteling. Sinds maandag is ook de familieachtbaan Max & Moritz gesloten. Die blijft bijna de hele maand dicht, volgens de onderhoudspagina tot 21 september.

Verder gaat de Gondoletta vanaf 9 september voor een halve week dicht. En op 11 september sluit ook de achtbaan Baron 1898 voor onderhoud.

De Zes Zwanen

Maar waar de ene deur - lees attractie - sluit, opent een andere. De vaartocht in de Efteling De Zes Zwanen is namelijk wél weer open, na tweeënhalve maand gesloten te zijn geweest. En natuurlijk is het Lurk en Limoenhuys weer geopend. Ga je naar het kasteel van Doornroosje, dan tref je daar ook een nieuwe wachter aan.

Foto: Efteling