DierenPark Amersfoort lid van vereniging voor dagattracties

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Sinds 1 september is DierenPark Amersfoort aangesloten bij de Club van Elf, de brancheorganisatie voor dagattracties. Daarmee is de dierentuin het vierentwintigste lid van de vereniging, waar onder andere musea, dierentuinen, attractieparken en stadsattracties bij zijn aangesloten, meldt de Club van Elf.

De Club van Elf, opgericht in 1973 door elf parken, is inmiddels meer dan verdubbeld in het aantal leden. Zij helpen elkaar met het verbeteren van de bedrijfsvoering, onder andere door het uitwisselen van kennis en ervaringen. Ook doet de vereniging aan lobbyen in Den Haag.

Voorzitter van de Club van Elf en directeur van de Efteling, Fons Jurgens, kijkt uit naar een samenwerking met de dierentuin. “DierenPark Amersfoort is met haar professionaliteit en passie een welkome aanvulling op waar wij als Club van Elf voor staan: bezoekers een onbezorgd dagje uit beiden om samen te zijn en op te laden.”

Astrid Wassenaar, algemeen directeur bij DierenPark Amersfoort, is erg verheugd dat de dierentuin lid is van de brancheorganisatie. Zij kijkt ernaar uit om ‘gezamenlijk doelen te bereiken’. Ze ziet kansen om expertises te delen en te leren van de inzichten van andere leden. “Samen zetten we grote stappen richting een mooie toekomst voor mens, dier en natuur.”

De andere leden van de Club van Elf zijn de Apenheul, ARTIS, Burgers’ Zoo, Diergaarde Blijdorp, de Efteling, Duinrell, Heineken Experience, Van Gogh Museum, GaiaZoo, Avonturenpark Hellendoorn, Keukenhof, Madurodam, Merlin Entertainments, Nederlands Openluchtmuseum, Ouwehands Dierenpark, Paleis het Loo, Attractiepark Slagharen, Stromma, het Scheepvaartmuseum, Spoorwegmuseum, Attractiepark Toverland, Walibi Holland en Wildlands.