Scary Prairie en Western Nightmares terug in Attractiepark Slagharen

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
5 min
De Halloween-evenementen in Attractie- en Vakantiepark Slagharen waren een succes vorig jaar, en keren daarom weer terug naar het pretpark. Vorig jaar was de eerste keer dat Slagharen het evenement organiseerde. Dit jaar gaat het park het evenement uitbreiden met een overdekte Crows Nest en een Monsterwalk, meldt Attractiepark Slagharen. 

Overdag is de Scary Prairie vooral gericht op gezinnen met kinderen. Wanneer het park in duisternis wordt gehuld verandert het park in Western Nightmares, geschikt voor oudere kinderen en volwassenen. “De acteurs staan klaar om jou de nachtmerrie van je leven te bezorgen”, aldus Slagharen. Vorig jaar won het park twee Scare Awards, waaronder de publieksprijs voor Western Nightmares.

Tijdens de Western Nightmares zijn zeventig scare actors in het park om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Dit jaar is de Monsterwalk nieuw in het park. om 18:00 uur begint een speciale wandeltocht door het park. Het pretpark is in de avonduren geschikt voor bezoekers ouder dan 14 jaar. “Bereid je voor op een angstaanjagende tocht. Sta oog in oog met de donkere kant van het Wilde Westen”, aldus een woordvoerder van het park.

Western Nightmares

Er zijn drie walkthroughs en drie scare zones in het park. In The Manor kun je een angstaanjagende tocht maken, terwijl in Crows Nest duistere kraaien de scepter zwaaien. In Outcast Camp kun e het kamp van de verschoppelingen bezoeken. Vorig jaar werden bezoekers verrast met een bruiloft in de kerk van Slagharen. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer worden verrast op een ‘bijzondere locatie’.

Scary Prairie

Overdag is het attractiepark ingericht voor kinderen. Het bestaat uit drie gebieden: Pumpkin Market, Main Street en dit jaar ook de Lost Trail. “Ontmoet hier de bijzondere bewoners allen met hun eigen verhalen en opdrachten”, aldus Slagharen. Randy en Rosie – de mascottes van het park – presenteren hun halloweenshow in de Music Hall. In Outcast Camp is het mogelijk om Western Reizigers te ontmoeten, terwijl je in Crows Nest kan dwalen in het strodoolhof. Crows Nest is dit jaar compleet anders dan vorig jaar, het doolhof wordt geheel overdekt. De familie Bones, vorig jaar al onderdeel van Scary Prairie, keert dit jaar terug naar The Manor.

Nieuw karakter

Voor Scary Prairie is dit jaar een nieuw ‘harig karakter’ ontwikkeld. Dit personage gaat hét gezicht worden van het familievriendelijke Halloween festival. Binnenkort wordt het karakter gepresenteerd via de sociale mediakanalen van het pretpark.

Foto: Attractiepark Slagharen