Flinke toename van dagbezoeken in Gelderland

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen constateert een flinke toename in het aantal dagbezoeken aan de provincie. Dit zijn de organisatie aan hand van de Visitor Data Monitor. Vooral bezoeken aan attracties zitten in de lift: het bureau zag een groei van 14,1 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. 

Naast attracties werden ook binnensteden (+2,9 procent) en natuurgebieden (+4,5 procent) vaker bezocht dan vorig jaar. De meeste bezoekers kwamen uit de provincie zelf, maar er is ook een stijging van bezoekers uit andere provincies. Er was vooral een duidelijke toename van mensen uit Noord- en Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Verblijfstoerisme

Cijfers over de zomermaanden zijn nog niet bekend, maar het CBS heeft wel het aantal verblijfsgasten in de provincie Gelderland over de eerste zes maanden van 2024 geregistreerd. Daarin is te zien dat er een stijging is van 6,1 procent ten opzichte van vorig jaar. De verwachting is dat deze trend zich ook voortzette in de zomermaanden.

Die groei is enigszins opvallend te noemen als deze naast de landelijke cijfers wordt neergezet. In het hele land steeg het aantal overnachtingen met 3,9 procent. Zowel binnenlands bezoek (+6,6 procent) als buitenlands bezoek (+4,2 procent) nam toe. Na en periode waarin vooral het buitenlandse bezoek groeide, ziet de organisatie nu een gelijkmatige toename in beide segmenten. Wel nam de groei van het Duitse bezoek in het tweede kwartaal af na een sterke stijging in het eerste kwartaal.