Julianatoren na bijna een eeuw overgenomen

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Kinderpretpark Julianatoren is overgenomen. Vandaag is het personeel ingelicht over de overname van Goudkuil Groep. Directeur Jeroen Buter geeft aan dat hiermee de continuïteit van het pretpark is gewaarborgd, meldt AD.

Al sinds de jaren ’30 is het park eigendom van de familie Kreekel. Ook nu zal het pretpark worden uitgebaat door een familie. Iets waar Buter blij mee is. De Goudkuil Groep is namelijk in handen van de broers Willem en Albert Goudkuil. Zij hebben meerdere bedrijven in hun portfolio, en Willem Goudkuil staat bekend als vastgoedmagnaat.

Te oud

Dick Kreekel, de huidige eigenaar van het pretpark, stelt dat hij te oud wordt om de Julianatoren uit te baten. Hij had gesprekken gevoerd met een partij, waar hij uiteindelijk geen overeenkomst mee kon sluiten. Wie die partij was, is niet bekend. Vervolgens kon hij wel een overeenkomst vinden met de Goudkuil Groep.

Er werken zo’n 45 mensen in het pretpark in vaste dienst en ongeveer 300 mensen werken als seizoenkracht. Zij zullen niets merken van de overname.