Brielle schittert tussen nationale topattracties: Vestingstad in top 10 van Nederland

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
4 min
Het historische vestingstadje Brielle, gelegen op het eiland Voorne-Putten, heeft een plaats bemachtigd in de top 10 van Nederlandse toeristische trekpleisters. In een ranglijst samengesteld door de reismagazines Columbus Travel en In Eigen Land staat Brielle op de achtste plek. Dit meldt het AD.

Brielle, dat tegenwoordig onderdeel is van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee, prijkt tussen beroemde nationale bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en de Efteling. Deze prestatie benadrukt de groeiende populariteit van Brielle als bestemming voor zowel Nederlandse als buitenlandse bezoekers.

Blijdschap bij toeristische organisatie

Bij de toeristische marketingorganisatie Marketing OP Voorne-Putten is er trots op de behaalde notering. Brielle staat vooral bekend om de jaarlijkse 1 aprilviering, waarbij de historische inname van de stad in 1572 wordt herdacht. "Dit bevestigt onze aanpak om Brielle te positioneren als een plek waar je de rijke geschiedenis op verschillende manieren kunt beleven. Het is een stad die je echt wilt ontdekken", aldus Irma van Oosten, directeur van Marketing OP Voorne-Putten.

Combinatie van natuur en historie geliefd

In de top 10 van deze prestigieuze lijst is er veel waardering voor Nederlandse natuur en geschiedenis, kenmerken die goed aansluiten bij wat Brielle en Voorne-Putten te bieden hebben. De combinatie van prachtige natuur en diepgewortelde historische verhalen trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar de regio.

Top 10 en andere populaire bestemmingen

De ranglijst wordt aangevoerd door het Anne Frank Huis, met de Deltawerken en het Rijksmuseum op de tweede en derde plaats. De Biesbosch, een geliefd natuurgebied, staat net buiten de top 3, terwijl attractiepark de Efteling de grote favoriet blijft bij het publiek.

Ook buiten de top 10 werd Voorne-Putten veel genoemd in de enquête van Columbus Travel en In Eigen Land. Hellevoetsluis, eveneens op Voorne-Putten, kreeg veel waardering van de lezers. Daarnaast scoorden toeristische trekpleisters zoals de Euromast in Rotterdam, Naturalis in Leiden en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen hoog in de enquête.