Ouwehands Dierenpark organiseert unieke sponsorloop voor berenwelzijn

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Ouwehands Dierenpark en de stichtingen Bears in Mind en Ouwehand Zoo Foundation slaan de handen ineen voor een bijzondere sponsorloop op zaterdagavond 12 april 2025: de Beregoeie Run. Het doel van deze run is geld inzamelen voor het welzijn van beren wereldwijd. Deelnemers rennen door het dierenpark langs ijsberen en Het Berenbos, waarbij ze bijdragen aan natuurbescherming. Dit meldt Ouwehands Dierenpark.

De Beregoeie Run biedt deelnemers de keuze tussen een 5 kilometer, 10 kilometer of een kidsrun van 1 kilometer. Uniek aan deze loop is dat de deelnemers na sluitingstijd het dierenpark voor zichzelf hebben. Tijdens de route komen de lopers langs verschillende dierenverblijven en krijgen ze via infotainment en entertainment extra informatie over beren en natuurbescherming.

Doel van de run

Met ruim 1000 deelnemers hopen de organisaties 150.000 euro op te halen voor projecten van Bears in Mind en de Ouwehand Zoo Foundation, zoals het verwelkomen van een nieuwe beer in Het Berenbos. Deze initiatieven richten zich op het verbeteren van het welzijn van beren in gevangenschap en in het wild.

Projecten Bears in Mind

Bears in Mind zet zich al meer dan 30 jaar in voor mishandelde en verwaarloosde beren. Een goed voorbeeld is Kiriusha, een beer die jarenlang leed in een klein hok in Oekraïne, maar nu een veilig onderkomen heeft gevonden in Het Berenbos. Bears in Mind ondersteunt daarnaast wereldwijd projecten voor natuurbescherming en educatie.

Inzet Ouwehand Zoo Foundation

De Ouwehand Zoo Foundation draagt met hun werk structureel bij aan natuurbescherming en soortbehoud, met speciale aandacht voor dieren zoals de ijsbeer en de Maleise beer. Ze ondersteunen projecten zoals het Svalbard Polar Bear Monitoring Project, dat onderzoek doet naar ijsberen in kraamholen om moeders en hun jongen betere bescherming te kunnen bieden.

Schrijf je nu in op www.beregoeierun.nl en draag bij aan het welzijn van beren wereldwijd.