David Lynch maakt speciaal voor Bonnefanten teaser

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Wanneer er als filmmaker een tentoonstelling aan je wordt gewijd kun je die natuurlijk maar op één manier het beste promoten, en dat is met een film. Speciaal voor de tentoonstelling Someone is in my House, waarin het werk van David Lynch centraal staat, maakte de wereldberoemde filmmaker en kunstenaar een teaser voor het Bonnefanten.  Dit meldt het Maastrichtse museum op zijn website.

De expositie over David Lynch gaat pas 29 november open, maar voor liefhebbers is er nu al de tentoonstellingsteaser. Het is volgens het Bonnefanten Museum een 'typisch Lynchiaanse kortfilm'. Naast Lynch, die de hoofdrol heeft, is er ook een rol voor White Monkey, een personage dat eerder al eens opdook in Lynch' ultrakorte film Weird Daily Weather Report.

David Lynch (Missoula, 1946) is bij het grote publiek vooral bekend als maker van de hitserie Twin Peaks, die begin jaren negentig werd uitgezonden. Daarnaast maakte hij veel films, waaronder The Elephant Man (1980), Blue Velvet (1986) en Mulholland Drive (2001).

De tentoonstelling in het Bonnefanten Museum in Maastricht is een groot retrospectief, dat naast het filmische werk van Lynch ook aandacht zal besteden aan zijn werk als kunstenaar. Er zullen onder andere schilderijen, foto’s en sculpturale werken van hem te zien zijn.

De tentoonstelling David Lynch: Someone is in my House wordt 29 november geopend, en is daarna nog tot en met 28 april 2019 te zien. Voor meer informatie én de teaser, ga naar https://www.bonnefanten.nl/nl/tentoonstellingen/programma_2018/david_lynch.

Door: redactie Nationale Recreatiegids