Twaalf nieuwe gezichten toegevoegd aan portretgalerij DeLaMar

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Theater DeLaMar heeft twaalf nieuwe foto's toegevoegd aan de permanente portretgalerij van de schouwbrug. De foto's zijn gemaakt vanwege het tienjarig jubileum van de schouwburg en donderdag in het bijzijn van fotograaf Koos Breukel en Joop en Janine van den Ende onthuld.

Nieuw in de collectie zijn de portretten van Marlijn Weerdenburg, Brigitte Heitzer, Freek Bartels, Danique Graanoogst en Jonathan Demoor omdat zij nu te zien zijn in de musical Diana & Zonen. Actrice Willemijn Verkaik, zangeres Ellen ten Damme, regisseur/producent Jakop Ahlbom en danseres Igoné de Jongh werden ook door Breukel vastgelegd. Vanwege hun hele oeuvre tot nu toe, zijn ook regisseur Frank van Laecke, componist Jeroen Sleijfer en kostuumontwerper Yan Tax gefotografeerd.

De foto's worden toegevoegd aan de collectie van 93 portretten die nu al in het Amsterdamse theater hangt. Theatermakers maken kans op een plaats in de galerij als zij voor een langere tijd met een voorstelling in DeLaMar hebben gestaan of zullen staan. "Het is heel fijn en bijzonder om na de periode van stilte de fotocollectie weer uit te kunnen breiden met twaalf nieuwe portretten", zegt Janine van den Ende, die het initiatief nam voor de fotocollectie in het DeLaMar.

Theater DeLaMar werd in november 2010 na een volledige verbouwing heropend door de VanDenEnde Foundation. Het eigenlijke jubileum was vorig jaar, maar kon toen vanwege corona niet worden gevierd.

Door: ANP