Hans Teeuwen heeft geen spijt van annuleren shows

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Hans Teeuwen staat er nog steeds achter dat hij voorstellingen van zijn Nou Lekker Dan-tournee heeft geannuleerd vanwege het verplichte coronatoegangsbewijs. De cabaretier wil het theater niet in zolang zijn publiek moet kunnen aantonen te zijn gevaccineerd, negatief te zijn getest of te zijn hersteld van het coronavirus. "Het is zo’n ingrijpende maatregel, zo’n machtsmiddel dat de Staat zich toe-eigent. Mijn besluit heeft kutconsequenties voor mij, maar ik doe het niet", zegt hij in De Telegraaf.

De 54-jarige Teeuwen ziet weinig collega's zijn voorbeeld volgen. "Ik heb weinig kritiek gekregen uit de cultuurwereld en denk dat veel mensen het in principe wel met mijn bezwaren eens zijn, maar zelf liever zwijgen omdat ze willen optreden - of gewoon omdat ze naar de kroeg willen."

Hoewel de cabaretier zelf is gevaccineerd en zijn vriendin lang ziek is geweest na een coronabesmetting, blijft hij tegen de coronapas. Zo werd Teeuwen recent uit een café gezet omdat hij geen QR-code had. "Heel kut voelde ik me toen. Maar mijn telefoon is een enorm machtig ding en ik wil niet dat de Staat daarin zit en dat ik ’m als identiteitsbewijs moet gebruiken."

Als Teeuwen weer het theater in kan, dan staat zijn fans volgens de cabaretier zelf zijn beste show ooit te wachten. "Ik ben ook al bij de vierde of vijfde versie, hè. Zelfs als mijn vriendin ’m voorleest is hij grappig. Hij is gewoon echt goed geschreven."

Door: ANP