Van Engelshoven lanceert cultuurwebsite tijdens talkshow

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Demissionair cultuurminister Ingrid van Engelshoven lanceert maandag 1 november de website Cultuurexplosie.nu tijdens een speciale talkshow. Op de website worden projecten bekendgemaakt die door de subsidie uit het Steunfonds Rechtensector mogelijk zijn. De talkshow is in jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam.

Met de subsidie konden veel makers blijven werken tijdens de coronacrisis. Nu de samenleving steeds verder opengaat kunnen alle nieuwe projecten worden onthuld, aldus de organisatie. De website bevat al een greep uit alle projecten, maar is pas na de lancering compleet.

Actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld neemt de presentatie van de show op zich, die vanaf 12.00 uur begint. Veel uiteenlopende projecten worden gelanceerd, van literatuur en muziek tot beeldende kunst en film- en televisieproducties.

Ook artiesten Blanks en Eva van Manen schuiven aan bij de show en treden op. Verder komt Henk Jan Heuvelink van NORMA langs, die televisieprogramma's heeft gemaakt waarin artiesten voorbijkomen die een project maakten met behulp van een bijdrage van Cultuurexplosie. Tot slot is Paul Solleveld van Federatie Auteursrechtbelangen te gast.

Door: ANP