Theaters over het algemeen tevreden met nieuwe maatregelen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De theaters zijn tevreden met de nieuwe coronamaatregelen. Demissionair premier Mark Rutte maakte vrijdag bekend dat theater- en concertzalen vanaf zaterdag maximaal 1250 mensen mogen ontvangen, maar dat ze zich niet hoeven te houden aan een verplichte sluitingstijd. Wel moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs laten zien.

Veel theaters hebben minder dan 1250 stoelen en mogen dus helemaal uitverkopen. "De zalen mogen vol blijven zitten. Dat betekent dat de kaartverkoop gewoon doorgaat, er geen voorstellingen geannuleerd hoeven te worden en het publiek niet wordt teleurgesteld", aldus een woordvoerder van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). "Juist nu bewijzen theaters hun maatschappelijke rol en zorgen zij voor ontspanning in een moeilijke tijd."

Voor enkele uitzonderingen, zoals het Concertgebouw, Luxor en Carré, brengen de nieuwe maatregelen echter wel gevolgen met zich mee. Zo heeft Carré 1756 stoelen, waarvan er met de nieuwe maatregel dus ruim 500 leegstaan. Dat vindt de organisatie een tegenvaller.

"De coronacrisis is nog lang niet ten einde, maar toch hebben theaters de afgelopen tijd bewezen een veilige plek te zijn", aldus de VSCD. Door strikte handhaving op het coronatoegangsbewijs en naleving van de protocollen zijn theaters geen bron van besmettingen geweest, ook niet bij volledige capaciteit."

Door: ANP