L'eau pour l'art: Ilse Warringa en Jeangu Macrooy steunen waterproject theaters

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Acteurs Ilse Warringa, Pierre Bokma, Willem Voogd en Tygo Gernardt, zanger Jeangu Macrooy en schrijver Abdelkader Benali hebben zich aangesloten als ambassadeurs van het project L'eau pour l'art waar tientallen theaters aan meedoen. Zij zullen de komende weken te zien zijn op posters en advertorials die de actie onder de aandacht van het publiek moeten brengen.

Het idee voor L'eau pour l'art komt van theatercollectief De Theatertroep uit Amsterdam. Het gezelschap produceert sinds kort bronwater dat wordt verkocht in tientallen Nederlandse theaters. Waar de winst van water dat in de theaters verkocht werd eerst ging naar commerciƫle producenten, gaat nu 6 cent van elke verkochte liter naar het Prins Bernhard Cultuurfonds dat de cultuursector in brede zin subsidieert.

Sligro

Water is een van de meest verkochte consumpties in theaters. Het project is inmiddels omarmd door tientallen podia, van Amsterdam tot Eindhoven en van Hoofddorp tot Zaandam. Ook horecagroothandel Sligro verkoopt tegenwoordig de L'eau pour l'art-flessen. Parlementariƫrs van D66 en VVD die het project steunen, proberen L'eau pour l'art zelfs aan te dragen als vast watermerk in de Tweede Kamer, aldus De Theatertroep.

Door: ANP