Boer Zoekt Vrouw trekt 2,8 miljoen kijkers

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De eerste reguliere aflevering van het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw heeft zondagavond op NPO 1 ruim 2,8 miljoen kijkers getrokken. De start van de twaalfde reeks is daarmee iets minder populair dan de vorige, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het vorige seizoen van Boer Zoekt Vrouw begon twee jaar geleden met bijna 2,9 miljoen kijkers. De tiende serie startte in het najaar van 2018 nog met 3 miljoen kijkers, terwijl het negende seizoen in februari 2017 nog bijna 4 miljoen kijkers trok. De voorstelronde, die in augustus op tv te zien was, werd met 2,3 miljoen kijkers ook al iets minder goed bekeken.

Het KRO-NCRV-programma was zondag desondanks verreweg het best bekeken programma op primetime. RTL 4 bleef onder het miljoen met respectievelijk Beat The Champions (787.000) en Humberto (762.000), en SBS6 behaalde met Wie van de Drie een score van 459.000 kijkers. Na Boer Zoekt Vrouw deed op NPO 1 ook Project Rembrandt goede zaken: 1,2 miljoen.

Het best bekeken programma van de dag was het NOS Journaal van 20.00 uur. Vanwege de oorlog in Oekraïne keken er met bijna 3,4 miljoen kijkers veel meer mensen dan normaal. Een extra uitzending van Op1 wist 's avonds op NPO 1 bijna 1,1 miljoen mensen te bereiken.

Door: ANP