Meilandjes in de bijstand trekken, ondanks kritiek, toch bijna 1,1 miljoen kijkers

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het veelbesproken nieuwe programma met de Meilandjes, Chateau Bijstand, heeft maandagavond goed gescoord. Op SBS6 keken ruim een miljoen mensen naar de eerste aflevering van de show waarin Martien Meiland en zijn familie een maand op bijstandsniveau moeten leven, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Voorafgaand aan de start van Chateau Bijstand kwam er kritiek op het programma. Zo was Arjen Lubach in zijn programma kritisch over het feit dat de rijke Meilandjes de luxe hebben om hun leven tijdelijk in te ruilen, terwijl mensen in de bijstand die keuze niet hebben. Tv-recensent Angela de Jong vroeg zich in het AD hardop af of zo'n programma nog wel kan "nu steeds meer mensen moeite hebben om rond te komen".

Informatief programma 

Martien Meiland reageerde maandagochtend op Radio 10 op de ophef. Hij vond dat mensen eerst "maar eens" moesten gaan kijken. Ook zei Meiland dat het een informatief programma is over mensen die in zo'n situatie zitten. "Wij hebben ook vragen aan mensen in de bijstand. God, meid of jongen, hoe kom je hieruit? Word je ook bijvoorbeeld door een gemeente gecoacht of bestaat er een omscholing? Dat soort dingen. Het is natuurlijk heel interessant om daar achter te komen."

NOS Journaal 

Chateau Bijstand was maandagavond het op zes na best bekeken programma van de dag. Het NOS Journaal van 20.00 uur was met ruim 2 miljoen kijkers het best bekeken. Het Half Acht Nieuws van RTL 4 volgde met 1,4 miljoen kijkers. Radar completeerde de top 3 met 1,3 miljoen kijkers.

Door: ANP