Renze Klamer staat open voor baan bij RTL Boulevard

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Nu Renze Klamer een tweejarig contract heeft getekend bij RTL, houdt hij alle mogelijkheden open. In het AD vertelt de presentator woensdag dat hij bijvoorbeeld niet uitsluit dat hij ooit zijn opwachting maakt in RTL Boulevard.

"Dat kan een documentaire zijn, een serie voor Videoland, van alles, maar ook programma's die meer richting entertainment gaan", legt Klamer zijn nog brede plannen bij de zender uit. "RTL Boulevard? Zou zomaar kunnen dat ik daar een keer aanschuif. Ik zou dat niet vervelend vinden."

Niet laatdunkend 

Klamer breekt in de krant een lans voor het entertainmentprogramma. "Natuurlijk zijn er bepaalde onderdelen waar ik zelf minder in geïnteresseerd ben, zoals wat André Hazes junior allemaal uitspookt. Maar ze doen veel aan nieuws, crime, media. Ik vind niet dat mensen laatdunkend over Boulevard moeten doen. Een programma waar elke dag een miljoen mensen naar kijken."

Controverse bij de publieke omroep

De televisiemaker gaat bij RTL in ieder geval aankomende zomer vier weken lang een talkshow presenteren. Dat deed hij eerder voor BNNVARA, dat in het voorjaar van 2021 onverwacht de stekker trok uit De Vooravond, het praatprogramma dat Klamer samen met Fidan Ekiz presenteerde. Als reden gaf de omroep destijds "een gebrek aan urgentie". Klamer noemt dat in het AD discutabel, maar zegt geen aandacht meer aan de kwestie te schenken. "Ik ga door. Wat voor mij wel vaststond: bij BNNVARA ga ik niet meer werken."

Door: Nationale Recreaitegids