Kunstmarkt voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Op 26 en 27 maart 2022 organiseren initiatiefnemers Marta Volkova, Slava Shevelenko en Marente de Moor in het Bonnefanten een kunstmarkt en performances ten behoeve van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Dit meldt het Bonefantenmuseum in Maastricht.  

Winkel in Desinformatie 

Voor wie wil ervaren hoe het voelt als de waarheid wordt verdraaid waar je bij staat, is dit weekend in het Bonnefanten de Winkel in Desinformatie geopend. En er wordt in het museum een Bureau van Telefoonterreur geïnstalleerd. Dit bureau zal een dringend telefonisch offensief lanceren tegen overheidsinstanties in Rusland, die verantwoordelijk zijn voor het hersenspoelen van Poetins onderdanen. 

Kunstmarkt 

De Kunstmarkt is 26 en 27 maart geopend van 11:00 - 17:00 uur. Deelnemende kunstenaars zijn onder voorbehoud: Margriet de Bruin, Paul Devens, Hadassah Emmerich, Tineke Kambier, Keetje Mans, Mike Moonen, Willibrord Nota, Dorine van der Ploeg, Renee Reijnders, Ans Verdijk, Marta Volkova en Slava Shevelenko.

Op de kunstmarkt in het museum kunnen kunstenaars hun werk tonen en te koop aanbieden, de opbrengst hiervan komt volledig ten goede van Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Toegang is gratis!

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Bonnefanten