Oog in oog met de historische bewoners van Enkhuizen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In Enkhuizen is het mogelijk om op zondag 29 mei een unieke stadswandeling te volgen. Theatergezelschap Stadsavonturen leidt geïnteresseerden langs het rijke verleden van de oude havenstad. Dit meldt OnsWestFriesland.  

Franciscus  

Onder begeleiding van verhalenverteller Franciscus en StoryTrail stadswandelingen komt het Enkhuizen van weleer echt tot leven. Het is daarbij aantrekkelijk om de oude pakhuizen en rijtjeshuizen te bezoeken. Franciscus richt zijn aandacht echter ook op de bewoners van Enkhuizen. Kooplieden, zeevaarders, kroegbazen en matrozen waren hier veelvoudig te vinden toen Enkhuizen nog een belangrijke VOC-stad was. 

Een bijzondere tour 

Franciscus vertelt bijvoorbeeld het verhaal van stadsdokter Palundanus. Wie waren zijn klanten en wat waren zoal de noodgevallen waarmee hij te maken had in de zeventiende eeuw? Ook leidt de stadsgids je langs gebouwen zoals de Zuiderkerk of het Rode Paard. Welke mysteries gaan schuil achter deze illustere plekken?

De stadswandeling begint om 14:00 en reserveren met de kortingscode STORYTRAIL-7337KRT kost 15,50 euro (voor kinderen 9,79 euro). Volg deze website voor meer informatie en details.

Door: Nationale Recreatiegids