De Westelijke Tuinsteden; het verleden, het heden en de toekomst

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In het Amsterdamse Van Eesterenmuseum loopt tot en met 18 december een tentoonstelling over de geschiedenis van de Westelijke Tuinsteden. Dit megaproject van de gemeente heeft heel wat doorgemaakt in bijna een eeuw. Wie woonden hier en wie wonen hier in de toekomst? Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Binnententoonstelling 

In de binnententoonstelling worden miniaturen van voormalige momenten van de Westelijke Tuinsteden gepresenteerd. Wat is er bijvoorbeeld bijgekomen in de afgelopen twintig jaar. Mislukkingen en successen komen aan het bod. Elke 4-5 weken wordt er een andere fase van de stedelijke ontwikkelingen in het zonnetje gezet.

De wijk in

Naast de expositie worden er in de wijken ook activiteiten georganiseerd. Tevens kunnen bewoners de komende zes maanden lezingen en debatten bijwonen over nieuwe projecten. Parallel aan de expositie loopt ook de publicatie SuperWest 2000-2021. Bewoners kunnen zelfs met behulp van een audiotour de geschiedenis van hun wijk herontdekken. Voor meer informatie is deze link beschikbaar.

Door: Nationale Recreatiegids  

Beeld: Van Eesterenmuseum, Luuk Kramer