Beatles-fans opgelet: Peter Jackson is bezig met een nieuw Beatles-project

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Peter Jackson werkt aan een nieuw project rond The Beatles. Dat vertelde de cineast aan filmsite Deadline. Jackson maakte vorig jaar de driedelige documentaire Get Back over de band uit Liverpool. Nu praat hij met Ringo Starr en Paul McCartney over een nieuw project.

Jackson heeft voor Get Back lovende kritieken gekregen. In de documentaire wordt teruggekeken op de laatste opnamen die The Beatles maakten. Dat gebeurt aan de hand van 136 uur beeldmateriaal dat eind jaren zestig werd opgenomen voor de originele film Get Back.

De samenwerking is Jackson en de twee overgebleven leden van The Beatles goed bevallen. Er wordt gesproken over een nieuwe samenwerking, maar veel kan Jackson er niet over zeggen. "Het wordt iets heel anders dan Get Back", zegt hij. "En het wordt zeker geen documentaire."

I've Got A Feeling

Hoewel Jackson verder niet veel over het nieuwe project wilde zeggen, vertelde hij wel dat technologische innovaties een belangrijke rol zullen spelen in de samenwerking met de twee overgebleven Beatles. Zo was hij al in staat om de stem van John Lennon te filteren uit de opnamen die in de jaren zestig gemaakt werden voor Get Back. Paul McCartney gebruikte die audio tijdens zijn laatste tour. Zo was hij in staat om met John I've Got A Feeling te zingen. Een nummer dat ze samen speelden tijdens het concert dat The Beatles op het dak van de Abbey Road-studio's gaven.

Door: ANP