Serie Ruben van der Meer krijgt van Kijkwijzer 12 jaar-icoontje vanwege seks

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De leeftijdskeuring van de NPO-serie Ten minste houdbaar tot wordt aangepast omdat er seks en grof taalgebruik in zit. Dat meldt de Kijkwijzer, die de keuringen reguleert, maandag op haar website. In de komedieserie spelen Ricky Koole en Ruben van der Meer een echtpaar dat niet zo gelukkig getrouwd is.

De oorspronkelijke keuring was 6 jaar en ouder, vanwege geweld, angst en grof taalgebruik. Maar na aflevering 5 ontving het bureau van de Kijkwijzer een klacht dat er "beelden te zien zijn in de categorie seks die schadelijk kunnen zijn voor kinderen onder de 12 jaar". Het gaat om "suggestieve seksuele handelingen". Ook komt er volgens de Kijkwijzer "veelvuldig taalgebruik in de aflevering voor dat verwijst naar seksuele opwinding".

NPO Start

Vanwege de klacht hebben nu alle afleveringen van de serie een keuring van 12 jaar en ouder gekregen. De laatste aflevering van de serie was overigens afgelopen donderdag te zien. Maar de icoontjes op NPO Start, waar Ten minste houdbaar tot terug te kijken is, zijn wel aangepast.

De afleveringen trokken tussen de 600.000 en 1 miljoen kijkers.

Door: ANP