Stofmeels winst in De slimste mens door 1,6 miljoen mensen gezien

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Zo'n 1,6 miljoen mensen zagen donderdag hoe acteur Ferdi Stofmeel op het nippertje van verslaggever Jeroen Stomphorst won in De slimste mens, meldt Stichting KijkOnderzoek. Met allebei nog maar een paar seconden op de klok wist Stofmeel nog net het beslissende juiste antwoord te geven.

Ook columnist Jasper van Kuijk was in het programma te gast, dat wordt gepresenteerd door Philip Freriks. Jurylid Maarten van Rossum kreeg dit keer als kijkersvraag: wat zou je jezelf als 18-jarige hebben geadviseerd? Daarop luidde zijn antwoord: niets. Zijn fouten waren namelijk erg leerzaam. Zoals het beginnen met de studie farmacie, vertelde de historicus. "Dat was niks voor mij". Momenteel wordt het twintigste seizoen uitgezonden van het spelprogramma.

Het NOS Journaal om 20.00 uur op NPO 1 komt met 1,5 miljoen kijkers op plek 2 in de lijst van best bekeken programma's. Daarna volgt Een huis vol op NPO 1, dat door 1 miljoen mensen werd bekeken. Het best bekeken programma op RTL 4 is het RTL Nieuws om 19.30 uur, dat 937.000 mensen zagen en daarmee op plek 5 komt. Het best bekeken SBS6-programma is Hart van Nederland, dat 514.000 mensen zagen en daarmee op plek 17 komt.

Door: ANP