Bon Bini Holland 3 gaat als eerste film dit jaar Platinum

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Bon Bini Holland 3 heeft als eerste film dit jaar de Platina Film-status behaald. De film met Jandino Asporaat heeft 400.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Asporaat ontving de prijs uit handen van Rico Verhoeven, Phi Nguyen, Sergio Romero IJssel en Alpha Oumar Barry.

In de film, geregisseerd door Pieter van Rijn, speelt Asporaat de typetjes Robertico, Gerrie, Judeska, Rajesh, Sydney en Ahmet. De film gaat over het kiprestaurant F.C. Kip, dat wordt overgenomen door het Amerikaanse Wicked Chicken. Eerst lijkt de overname iets om blij mee te zijn, maar eenmaal in de Verenigde Staten blijkt dit toch anders. De medewerkers proberen daarop hun zaak terug te krijgen.

Goud en diamanten

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival in samenwerking met het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Naast de Platina Film zijn er ook nog de Gouden en de Diamanten Film te vergeven voor respectievelijk 100.000 en een miljoen verkochte bioscoopkaartjes. De Kristallen Film gaat naar Nederlandse documentaires en korte films met 10.000 bioscoopbezoekers.

Door: ANP