Nederlandse oeuvreprijs voor gitarist Steve Hackett

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Engelse gitarist Steve Hackett heeft de Sena Performers European Guitar Award (SEGA) 2022 gewonnen. Dat maakt de organisatie woensdagochtend bekend. De 72-jarige Hackett verwierf in de jaren '70 wereldwijde bekendheid als gitarist van de band Genesis.

De organisatie noemt Hackett "een van de meest innovatieve gitaristen ter wereld". In een reactie zegt Hackett "vereerd" te zijn om de SEGA te mogen ontvangen. "Ik verheug mij er nu al op om bij de ceremonie in Bergen op Zoom te spelen en wil alvast de organisatie bedanken voor dit geweldige evenement." Hackett krijgt zijn oeuvre-award op donderdag 27 oktober uitgereikt op het podium van Gebouw-T in Bergen op Zoom.

Genesis

Jack Pisters, voorzitter van de SEGA, is trots op de komst van Hackett. "We zijn uitzonderlijk verheugd om wederom een bijzondere gitarist en muzikant te eren met de SEGA. Met zijn veelzijdige, innovatieve en virtuoze stijl stond hij aan de basis van het succes van de legendarische symfonische bands Genesis en GTR en weet hij al meer dan vijftig jaar steeds weer te boeien met zijn indrukwekkende oeuvre."

Eerdere winnaars van de European Guitar Award zijn John Petrucci, Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher. Jimi Hendrix won postuum de award.

Door: ANP