Jan Smit niet weg uit songfestivalcomité vanwege Mia en Dion

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het besluit van Jan Smit om uit de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival te stappen heeft niets te maken met de deelname van Mia Nicolai en Dion Cooper. "Ik heb AVROTROS in november 2022 al laten weten dat ik na tien jaar uit de selectiecommissie stap", laat hij weten op Instagram. "De reden was dat ik het tijd vond voor vers bloed en nieuwe inzichten."

De "indianenverhalen" die rondgaan, kloppen dus niet, aldus Smit. "Vanzelfsprekend wens ik Mia & Dion heel veel succes in Liverpool!" Een woordvoerder van de AVROTROS liet eerder op donderdag al weten dat Smit uit de selectiecommissie was gestapt omdat hij plaats wilde maken voor "vers bloed".

Tegenstemmen

Zowel Smit als de AVROTROS reageerde op berichtgeving van het AD waarin wordt gesteld dat Smit zich verzet zou hebben tegen het inzenden van Mia Nicolai en Dion Cooper als Nederlandse songfestivalact. Volgens de krant zou Smit als enige van de zes commissieleden tegen hebben gestemd.

Volgens de AVROTROS heeft de selectiecommissie echter unaniem ingestemd met het sturen van Nicolai en Cooper en hun nummer Burning Daylight.

Er wordt momenteel nog gezocht naar een opvolger van de 37-jarige zanger in de commissie.

Door: ANP