Presentator van This Morning Phillip Schofield vertelt alles kwijt te zijn

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Presentator Phillip Schofield is naar eigen zeggen "alles kwijt" nadat hij abrupt was gestopt met de Britse talkshow This Morning vanwege een eerdere affaire met een jongere collega. De 61-jarige vreest dat zijn televisiecarrière voorbij is, vertelde hij in zijn eerste interview over het schandaal. "Ik moet in de verleden tijd praten als ik het over televisie heb en dat breekt mijn hart", zei Schofield tegen de BBC.

Eerder deze maand kondigde de presentator aan na ruim twintig jaar te stoppen met het ITV-programma. Later vertelde Schofield dat dit kwam vanwege de affaire die hij had met een jongere mannelijke collega. De verhouding vond plaats voordat Schofield in 2020 uit de kast kwam terwijl hij nog getrouwd was met zijn vrouw Stephanie. Zender ITV heeft een onafhankelijk onderzoek naar de kwestie aangekondigd.

De verhouding noemt Schofield een "grote" fout. "Ik had dat niet moeten doen." De situatie raakt hem erg. "Ik zie niets anders voor me dan zwartheid, verdriet, spijt, wroeging en schuld. Ik heb iets heel verkeerds gedaan en ik heb er consequent over gelogen."

Wederzijdse instemming

Volgens Schofield was de man tijdens de affaire twintig jaar oud en hadden ze een paar keer seks in een periode van enkele maanden. De presentator zegt dat dat met wederzijdse instemming is gebeurd.

Hoewel de Brit denkt dat het minder een "schandaal" was geweest als hij een affaire had gehad met een vrouw, snapt hij dat er vraagtekens worden gezet bij de machtsverhouding tussen hem en de collega. "Dat vind ik een hele legitieme vraag", zegt Schofield. "Het zit niet in mijn aard om zo te zijn, maar het kan natuurlijk wel worden opgevat als machtsmisbruik. Maar zo voelde het op dat moment niet."

Door: ANP