Coen Verbraak en Matthijs van Nieuwkerk praten over mogelijk tv-interview

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Coen Verbraak praat met Matthijs van Nieuwkerk over een mogelijk tv-interview naar aanleiding van de Volkskrant-publicatie over grensoverschrijdend gedrag bij het programma De Wereld Draait Door. Dat bevestigt de journalist aan het ANP na berichtgeving hierover van Villamedia. "Het zijn verkennende gesprekken geweest. Niet meer dan dat", laat Verbraak weten.

Van Nieuwkerk vertrok in november, daags na het verschijnen van het artikel, bij BNNVARA. Sindsdien heeft hij niet meer in de media van zich laten horen.

Grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO 

De commissie Van Rijn doet op dit moment onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO en in Hilversum. Het gedrag bij DWDD wordt in het onderzoek meegenomen. De commissie komt naar verwachting in de zomer met haar bevindingen en een bijbehorend actieplan. Volgens Villamedia zal een eventueel interview niet eerder dan het rapport verschijnen.

Jan Slagter 

Vorige week pleitte Omroep MAX-baas Jan Slagter al voor een terugkeer van Van Nieuwkerk op televisie. Hij opperde daarbij dat hij een programma wil maken waar Van Nieuwkerk zijn kant van het DWDD-verhaal kan belichten.

Door: ANP